Vereniging

Ponyclub “De Ponyvrienden” Echt is de oudste ponyclub in de gemeente Echt-Susteren en is opgericht in 1969, al snel groeide deze uit met vele pony-ruiters uit Echt en omstreken. In de loop der jaren zijn er diverse afsplitsingen geweest waardoor er meerdere clubs in de gemeente Echt-Susteren kwamen. Zo werd ponyclub “Op de Berg” te Hingen en PC Eendracht te Pey opgericht.Toen na verloop van jaren onze ponyruiters te oud werden voor de ponysport is de ruiterclub “De paardenvrienden” opgericht, waarmee er een doorstroom gecreëerd werd naar de paardensport. Inmiddels is onze vereniging uitgegroeid tot één van de grootste paardensport-verenigingen van zuid Limburg met meer de 70 actieve leden. In 2010 zijn “PC Ponyvrienden ” en LRV “De Paardenvrienden” samengevoegd tot “PSV Paardenvrienden Echt”.

Al deze jaren hebben onze leden actief deelgenomen aan de wedstrijdsport en zijn er vele successen geboekt op zowel Europees, landelijk als regionaal niveau.

Wekelijks worden er dressuurlessen gegeven op maandagavond door Nanda Sieben en de springlessen worden op vrijdagavond verzorgd door Ellis Pex. Ieder lid van de vereniging kan hieraan deelnemen (na aanmelding).

Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd waar de leden aan deel kunnen nemen.

Heeft u vragen of wilt u contact opnemen met onze vereniging ga dan naar de contactpagina.

© 2013 PSV Paardenvrienden Echt